Created By:
Svenska Freds
Collecting for:
Vårt fredsbyggande arbete

Hylla Anna Eks nio år för Svenska Freds

OBS! Din donation går alltså till Svenska Freds arbete och inte till Anna själv! Efter nio händelserika år är det dags att tacka av vår ordförande Anna Ek. Om du liksom vi vill skicka med ett tack och önska henne all lycka till eller kanske till och med tänker “äntligen!” för nu slipper du debattera mot henne framöver - här är din chans! Skicka henne ett tack eller en lyckönskning och ge henne den avskedspresent hon allra helst vill ha - ett bidrag till Svenska Freds fortsatta arbete för en fredligare värld.

Vi kommer att sammanställa samtliga hälsningar och lyckönskningar som kommer in på vägen och ge dem till Anna när hon slutar. Det går även bra att lämna en hälsning via SWISH 901 0851 eller via bankgiro 901-0851 om kort eller SWISH inte passar.

Om du har några frågor (eller vill lämna en lite längre hälsning) kan du kontakta daniel.holking@svenskafreds.se

---------------------
Det sägs att det är bäst att gå hem från en fest när den är som roligast. Som ordförande för Svenska Freds har jag haft nästan nio fantastiska år av fredsarbete tillsammans med medlemmar, kollegor, meddebattörer och meningsmotståndare. Det har varit med glädje, frustration, framgångar och motgångar som jag har argumenterat, debatterat och drivit fram Svenska Freds frågor och ståndpunkter. Jag hade aldrig kunnat gissa att jag skulle bli ordförande för föreningen när jag 2002 valde att bli medlem och aktiv i lokalföreningen i Lund. Och fredsfrågorna kommer så klart fortsatt ligga mig varmt om hjärtat som medlem även när jag inte är ordförande.

Jag har alltid känt en stor stolthet i vårt gemensamma engagemang och för att ha haft förmånen att leda världens äldsta fredsorganisation. Vinsterna har varit många.För att ta några exempel:

Det militära samarbetsavtalet med Saudiarabien har sagts upp och det pågår en ny översyn av regelverket kring vapenexporten. Vi har startat ett nytt fredsprogram i Burma/Myanmar. Att Justitiekanslern gav oss rätt när vi anmälde att korruptionsutredningen 2010 i samband med Jas-affären till Sydafrika lades ner på grund av bristande resurser. Stöd till demokrati- och människorättskrafter i Norra Kaukasus vilka fått Ryssland fällt i Europadomstolen för brott mot mänskliga rättigheter. Ett kraftigt ökat medlemsantal och en framgångsrik kampanj för ett klustervapenförbud.

Framgångarna hade inte varit möjliga utan ert stöd. Även om det ofta varit jag som synts och hörts är det medlemmar, sympatisörer och kollegor som är med och bär fram fredsfrågorna. Det är vi som tillsammans utgör Svenska Freds.

Nu är det dags för mig att lämna över stafettpinnen till en ny ordförande. För fredsarbetet är fortfarande oerhört viktigt. Många organisationer arbetar idag för att hantera konsekvenserna av krig och väpnande konflikter, men det finns också ett stort behov av en stark fredsrörelse som arbetar med de bakomliggande orsakerna.

Svenska Freds har fortsatt en viktig roll att spela genom att öka kunskapen om och förståelsen för vapenexportens roll i att göda krig och väpnade konflikter. Vi måste fortsatt vara rösten som lyfter fram alternativ till militära insatser, som visar på hur fredlig konflikthantering kan se ut och hur civilsamhället kan och måste vara med för att bygga en hållbar fred.

Fredsrörelsen står inför stora utmaningar och har mäktiga motståndare. Men vi har funnits i 133 år och har inga planer på att kasta in handduken. Vi kommer att fortsätta vårt fredsarbete så länge som det behövs.

Den absolut finaste avtackningen jag kan föreställa mig är att du vill bidra till denna viktiga uppgift och det fortsatta arbetet för en fredligare värld. Så skippa blomman och skicka istället en gåva till Svenska Freds.

Och på tal om när det är dags att gå hem från en fest. Den håller vi den 18 juni. Då kommer jag självklart stanna till allra sist. Kom gärna förbi och säg hej!

Fred och kärlek,
/Anna
---------------------------
Donate

117,816 kr
Collected

1178% 10,000 kr

46
Donations

0
Days left

Recent activity

 • Svenska Freds Svenska Freds
  Stort tack för alla era uppmuntrande hälsningar till mig och för era bidrag till fredsarbetet. De har rört mig djupt och gjort mig väldigt glad att läsa. Era ord kommer att följa med mig länge framöver, precis som jag alltid tänkt på alla er som stödjer oss när jag mött meningsmotståndare eller händelser i omvärlden känts tunga att ta in under de här åren. Ni betyder mer än ni anar. Varmt tack kära ni! Fredskampen går vidare!Glad midsommar!
  /Anna Ek
 • Lars Ångström Lars Ångström Donated 5,000 kr

  Stort tack för din fina insats Anna! Har alltid känt mig stolt som medlem i Svenska Freds när du företrätt organisationen i media. Lycka till med vad du än företar dig i fortsättningen.

 • Johan Nyström Johan Nyström Donated 150 kr

  Till Anna Ek och Svenska Freds

 • Christoffer Wadensten Christoffer Wadensten Donated 200 kr

  Tack Anna! Min stora hjälte! Tusen kramar. /Christoffer

 • Åsa Oskarsson Deutgen Åsa Oskarsson Deutgen Donated 50 kr

  Allt arbete för fred är ovärderligt!

 • Eva Lidmark Eva Lidmark Donated 1,000 kr

  Tack Anna för dina fantastiska insatser! Lycka till med nya utmaningar! Eva & Johan Lidmark

 • Anonymous User Anonymous User Donated 100 kr

 • Jenny Lindström Jenny Lindström Donated 50 kr

  Tack för allt Anna! Stort lycka till nu!

 • Linus Wellander Linus Wellander Donated 100 kr

  För att Anna är en fantastik människa och min fina vän! Du är grym Anna! Kram Linus!

 • Svenska Burmakommittén Svenska Burmakommittén Donated 100 kr

  Tack Anna för gott samarbete genom åren. Lycka till i framtiden!

 • Bengt Bivrin Bengt Bivrin Donated 200 kr

  För det är verkligen fred jag vill ha! Bra jobbat, Anna! Stort tack!

 • Kjell Vowles Kjell Vowles Donated 500 kr

  Hon är inte bara världens bästa ordförande, även världens bästa vänsterback!

 • Socialdemokrater för tro och solidaritet Socialdemokrater för tro och solidaritet Donated 500 kr

  Stora, hjärtliga tack Anna, för dina goda insatser för en fredligare värld! Och för gott samarbete genom åren. Kampen fortsätter! Vi önskar dig varmt lycka till på din fortsatta väg - och hoppas den vägen kan korsa vår någon gång även framåt.

 • Rolf Lindahl Rolf Lindahl Donated 500 kr

  ANNA!! ✌

 • Anders Hansson Anders Hansson Donated 150 kr

 • Linus Hagander Linus Hagander Donated 300 kr

  Tack Anna för att du är en fantastisk förebild och står upp för fred och frihet!

 • Linn Rönnols Linn Rönnols Donated 100 kr

  Tack Anna för ditt mod, ditt engagemang och din klokhet! Jag blir alltid så glad när jag ser dig i media, du säger så viktiga saker. Lycka till framöver!

 • Henrik Sundström Henrik Sundström Donated 100 kr

  Tack Anna!

 • Anonymous User Anonymous User Donated 100 kr

  Du är bäst! Lycka till i framtiden!

 • Anna Ek Anna Ek Donated 93,566 kr

  Vår kära ordförande Anna Ek slutar verkligen på topp på lördag. Nu efterskänker hon sina innestående semesterdagar och har de senaste 4 månaderna gått ner i lön med ett totalt värde av 93 566 kr.

 • Peter Mellberg Peter Mellberg Donated 500 kr

 • Inger Sjösten och Kent O Nilsson Inger Sjösten och Kent O Nilsson Inger Sjösten och Kent O Nilsson Inger Sjösten och Kent O Nilsson Donated 500 kr

  Tack Anna för allt det engagerade arbete du lagt ned för fredsfrågan.

 • Margareta Teke Margareta Teke Donated 100 kr

  Livet går vidare, lev väl!

 • Svenska Freds & Skiljedomsföreningen Lund-Malmö Svenska Freds & Skiljedomsföreningen Lund-Malmö Donated 3,000 kr

  Tack Anna för Ditt trägna arbete för Svenska Freds. Världen behöver Dina kunskaper och vi hoppas att nästa ordförande blir lika envis och uthållig i kampen för fred. Lycka till med allt Du gör!